miercuri, 7 decembrie 2011

cand 88 a intalnit A

LUMEA E INCERTITUDINE.
...
-De ce nu traim vesnic?
-Pentru ca trupul nu ne permite.

-Ce exista dincolo de moarte?
-Nimic,nihilul.

-Deci,de ce ne mai chinuim,daca nu obtinem nimic?
-Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea.

Orice actiune are o consecinta.Nu am crezut asta niciodata. Credeam ca e doar o chestie din "lumea" ciudata a "adultilor". Cu tristete spun,ca am descoperit  the dark side of the moon.
Din momentul in care am descoperit asta am trait fiecare clipa intr'un fel in care nu as fi crezut vreodata ca pot trai.Am devenit ceea ce nu credeam vreodata ca pot fi. Si m'am simtit ciudat.

Persoana pe care am iubit'o cel mai mult m'a abandonat in momentul in care as fi fost in stare sa mut munti pentru ea,atunci cand numai de ea aveam nevoie. 
Iar,persoana de care eram dependenta,ei bine,am ales eu sa o fac sa ma uite. Desi imi bantuie zilele cu o prezenta diabolica,cu un egoism extrem de mare,pe care'l stapanea atat de frumos si cu care se mandrea atat de mult.Am decis sa ma las prada consecintelor si sa nu mai lupt,fiindu'mi prea frica.

Am cunoscut alti oameni.Oameni care tin atat de mult la mine si eu nu merit.Acum exista cineva care ma idolatrizeaza,cum obisnuiam si eu sa idolatrizez,sa tin,sa ajut. Dar eu nu merit...pentru ca mereu voi fi legata de tine,care oricum,te regasesti prin randuri.

Nu credeam ca exista legaturi atat de puternice. Nici de prietenie,cat nici de dependenta.Cel mai stupid e atunci cand vrei sa uiti,sa te dedici altcuiva si te simti vinovat,de parca ai insela acea persoana,pentru ca ,pur si simplu,ai vrea sa imparti momente din viata ta cu altcineva.Cineva care,poate,nu ar merita.

As putea da citate din Cioran. As putea sa'l comentez pe Bacovia sau ca'ntotdeauna sa'l invoc pe Blaga. Dar ce sens ar mai avea? Cand totul este atat de superficial,cand totul este atat de transparent si impersonal. Cati mari filosofi traiesc din si prin citate si uita de ei?
...
Viata mea nu e asa cum as vrea eu sa fie. Pentru ca imi lipsesc prezente,ce candva ma ajutau sa fiu mai putin "altfel". Viata mea s'a schimbat brusc. Si nicio cunostiinta (stiintifica) de'a mea nu m'a ajutat sa trec peste momente negre. De la logica la etica,de la minte la inima.

9 comentarii:

6S6 spunea...

...Se spune ca 2 oameni se intalnesc, invata cat de mult pot unul de la celalalt, si apoi se despart. Si se mai spune ca orice "ruptura" prea devreme sau prea tarziu lasa urme.
Multa vreme am refuzat sa cred asta, dar din experientele mele am invatat ca asa e.. oamenii vin si pleaca si lasa amintiri. Acum depinde de noi daca ele sunt placute..daca invatam ceva din ele...daca sunt neplacute...daca lasa rani...

Bury spunea...

Cel mai nasol lucru este ca'ti amintesti cat de bine era inainte.
Poate ca intr'un fel ruptura aceasta m'a facut mai puternica..dar inca a lasat o rana deschisa undeva inauntrul meu,lucru ce ma infurie zi de zi mai mult.
Oricum,adevarat ceea ce spui!

6S6 spunea...

Well...ranile...as vrea sa iti pot spune ca se simplifica lucrurile, dar...minciuna nu e un hobby de'al meu...asa ca iti spun ca depinde doar de tine cat de repede vei intelege sau accepta situatia..
Probabil nu asta vroiai sa "auzi"..dar e mai aproape de adevar decat "maine va fi mai bine"

Bury spunea...

Asta imi aminteste de un citat "Per aspera ad astra" (Prin greutati la stele).
Suferinta face parte din viata umana.Este deja o realitate...numai ca multi nu o asimileaza sau refuza sa o accepte.
Apreciez adevarul!

6S6 spunea...

Acum stiu sigur ca vei trece cu bine peste orice piedica din viata:)
Limita sa'ti fie orizontul(asta a sunat ca , dar pe bune asta iti urez)

Bury spunea...

Cu siguranta tu poti depasi limitele orizontului!

6S6 spunea...

Asta a sunat ca the force be with you (asta vroiam sa spun mai sus)


sunt sigura ca toti putem depasii orice limita, trebuie doar sa ne dorim asta

laura spunea...

Esti trista.. sau pur si simplu crezi ca viata nu prea e corecta? Imi place tare mult blogul tau si sa sti ca ma ajuta intr-o oarecare masura.. ptca sincera sa fiu in capul meu totul e vraiste la momentul asta si ma simt.. nush.. poate singura( chiar daca nu sunt).
in concluzie, vreau sa sti, ca trebuuie sa fi foarte atenta cand vrei sa-ti faci o prietena buna ptca te poate dezamagagii fte tare...

Bury spunea...

extrem,chiar... ma bucur ca iti place si ma bucur ca te pot ajuta. :)