sâmbătă, 18 septembrie 2010

Schimbari.Resemnari.



   Voi continua  sa-l regasesc prin cuvinte,prin pagini intregi.Poate prin momente de disperare,apatice,dulci,amare.Pana cand va disparea.

    Cateodata ai impresia ca unii oameni sunt sortiti sa fie aceiasi.Din lipsa lor de interes fata de schimbare.Din cauza faptului ca déjà se considera perfecti,divinitati,dincolo de materie. Si poate chiar au ajuns la perfectiune,poate si-au dat seama,poate nu.
    Nu sunt genul care nu da nicio sansa perfectiunii.Chiar dimpotriva! Cateodata chiar se ajunge la contemplarea spirituala,la adevar dupa cum spune Eminescu.Departe de iluzia materiei ce ne tine legati de un univers avar care nu e in stare sa riposteze.
    Da,dar daca totusi ma insel?Daca noi indivizii ne inselam?...Daca schimbarea vine cand nu vrei?  Nu poti riposta,te lasi posedat,dus de val,de iluzii.Nu vrei sa ripostezi,poate nici nu poti?...Poate crezi ca asa e mai bine,cand de fapt e mai rau.Sau  viceversa.
    Dar ceea ce tu,eu,ei nu stim ,este ca rezultanta schimbarii nostre actioneaza spre alte orizonturi vii.Schimbandu-le,Uimindu-le,Deziluzionandu-le,Omorandu-le.Dar noua nu ne pasa,pentru ca nu stim. De ce nu stim?!...Pentru ca asa a fost sa fie.
    Orizonturi legate de fantasme,de sperante,de cuvinte imprimate in interiorul spiritului.De necunoscutul deschis in fata ta.De drumul spre un obiectiv abstract:nimicul.
   Oare le distrugem?Oare le facem mai puternice?...Sau niciuna dintre acestea?...Poate putin din fiecare…
   In cele din urma orizontul dispare,lasand infinitul,in care pana si tu te pierzi.Dar nu cauti orizontul.Pentru ca era bine si cu el,dar este bine si fara el.Nu ti-a pasat atat de mult,nu l-ai vrut,nu ai optat pentru el…Pur si simplu,l-ai acceptat.Asa cum i-ai acceptat si plecarea,fara insa a te misca in vreun fel.
  
      Deci,cuvintele se vor sterge.Prea incet,cred,dar prea repede.Prea repede pentru a fi absorbite de suflet.Undeva raman,undeva se pierd…Si tu,nici nu le ai dar nici nu le pierzi.Poate pentru ca nu ai ce pierde.

                                                                                                                                         17 septembrie 2010 (23.59)